Over Monique

Ik vind het boeiend om mijn horizon te verbreden en me te verdiepen in andere mensen en andere werelden. Daarom ben ik Culturele Antropologie gaan studeren. Een wetenschappelijke opleiding waarbij je leert over je eigen grenzen te kijken. Je leert mensen begrijpen vanuit hun perspectief, hun sociale en culturele achtergronden. Na mijn afstuderen kon ik aan de slag als management-assistente bij een kinderopvangorganisatie. Vervolgens kreeg ik de kans om als projectleider diversiteitsbeleid en trainingen te ontwikkelen. Zo kon ik bijdragen aan een klimaat waar aandacht is voor overeenkomsten, respect voor verschillen en waar alle ouders en kinderen zich welkom voelen.

Door het directe contact met begeleiders, kwam ik tot de ontdekking dat ik graag zelf met kinderen, jongeren en volwassenen wilde werken. Ik wil graag een steuntje in de rug zijn en helpen om tot nieuwe inzichten te komen en andere keuzes te maken. Ik help je om weer de regie te pakken over je eigen leven.

Vanuit een oprechte nieuwsgierigheid, sta ik open voor jouw verhaal. Door gebeurtenissen in mijn leven en de verhalen van anderen, kan ik er voor je zijn als je wilt praten of tonen wat er aan de hand is. Ik help je om ergens bij stil te staan of juist een opening te vinden voor verandering.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te dansen. Dansen is voor mij echt een uitlaatklep. Het brengt me in contact met mezelf en anderen. Daarnaast doe ik regelmatig actieve meditaties om bewust en wakker in het leven te staan.

Ik ben in 2014 afgestudeerd als therapeut in de interactionele vormgeving (integratieve psychotherapie) en heb daarnaast een diploma medische en psychosociale basiskennis. Verder heb ik nog een jaaropleiding creatieve therapie gevolgd en een specialisatie puber- en jongerentherapie. Jaarlijks volg ik diverse bijscholingen. Tijdens mijn opleiding heb ik 2 jaar voor TEJO (therapeuten voor jongeren) in Antwerpen gewerkt en van september 2018 tot juni 2022 bij TEJO in Turnhout. Momenteel werk ik als docent Toegepaste Psychologie bij Fontys Hogeschool in Eindhoven.